Är du uppladdad efter semestern?

Redo för jobb eller skola efter din semester?

Mindre stressad och utvilad

Har du fått laddat upp ditt batteri i sommar, stressat mindre och känner dig utvilad? eller börjat få skolångest? jobbångest? längtar redan efter nästa ledighet?

Hur vi gör med sommaren och semestern är olika. Enligt Wikipedia är den svenska betydelsen av semestern ”en avtalad ledighet under ett visst antal av årets dagar.” Det finns en grund till att vi har semester, att ha ledigt, ladda upp oss själva. Låta kropp och hjärnan få återhämtning enskilt, med familj eller vänner. Att ha semester bidrar att det fysiska och mentala tempot kör kanske i en lägre växel, ett tempo som du själv väljer.

Många personer har sagt till mig att under deras semester har det varit på hög växel ändå i det privata livet, något som har skett och behövts tas i tu med direkt. Så när deras semester är slut behövs en ny semester för att återhämta sig. Kanske du känner likadant?

Beroende lite på vilka jobba vi har eller kanske går i skola, kan du ta tillvara på helger eller lediga dagar i veckan att försöka hitta din återhämtning och påfyllnad av energi. Stressa inte genom det med alla tankar på MÅSTEN. Går det att prioritera det viktigaste i jobbet eller privatlivet?

Att ha semester innebär att vi kan komma in i goda vanor men också i dåliga vanor. Ta ett steg i taget, vem av oss växlar upp från 1 direkt till växel 5 när vi kör bil?

Ångest för jobb eller skolstart

Ångest att börja jobba eller börja skolan

Har du ångest över att börja på jobbet? Eller börja skolan igen? Det kan bero på flera orsaker. Något som du behöver fråga dig vad problemet kan bero på. Du som jobbar kan det vara arbetsbördan? Fysiskt eller psykiskt krävande jobb? Trivs du på jobbet? Går det att samtala med din arbetsgivare och ta upp dina tankar eller funderingar? Går det att göra en förändring på din arbetsplats? Eller hos dig själv?

Du som går i skolan, vad bottnar i din ångest? Kan du prata med din familj om det? Finns det en vuxen som du har förtroende till, kurator, lärare som du kan samtala med om dina problem, tankar och funderingar efter sommarlovet? Det finns hjälp och vägledning att få.

Ibland kör vi på i våra gamla hjulspår. Blivit lite hemblind. Ser inte de nya vägarna. Då behövs en input utifrån, en annan person för att vi lättare ska kunna se saker framför oss, i oss och ur en annan synvinkel. Att samtala med någon. Finns det en mentor i din närhet? Eller funderat på samtalsstöd ifrån en yrkeskunning person? Att bryta gamla mönster kan gälla i mycket, ibland går det inte att göra det själv utan det behövs en professionell person som kan vägleda.

Att ha ett laddat batteri året om, energi som räcker till nästa semester och kunna hantera stressen i det privata, jobbet och i skolan går det?
Ja. Det kommer jag att ta upp framöver på bloggen. Men jag har tagit upp lite om det på instagram @xlntboost_emelie

Ha en fin dag och ta hand om dig.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close