Avslappning

En återhämtning för kroppens batteri både fysiskt och mentalt.

Det fysiska spänningarna och mentala spänningarna hör ihop. Andningen är steget till fysisk -och mental avslappning som ger djup vila och återhämtning. Att låta kroppens processer balanseras och nomaliseras. Att hitta sin spänningsnivå i vardagen och bli medveten att använda rätt mängd energi utan att inte bli uttröttad. Avslappning och avspänning ger energi, lugn och bättre sömn.

bench-freedom-grass-258145

Fysisk avslappning

Vi har över 600 muskler och vissa av våra muskler används dagligen. Fysisk avslappning innebär att musklernas spänning ska sänkas. Från en spänd muskel till en avspänd muskel. Idag har många spända muskler hela tiden av olika anledningar. En ökad muskelspänning kan leda till smärta eller en smärta leder till muskelspänning. Muskelvärk beror oftast på att musklerna blivit överansträngda eller överbelastade. Det kan också bero på ovana rörelser och träning. Spänningar och smärtor kan vara anledning av ett stressigt och ensidigt arbete.                           

Även i fritiden har vi blivit inaktiva och sitter mer. Uppmärksamheten tillbringas framför datorn, tv:n, plattan och mobilen. Vi kanske spänner kroppens muskler i armar, skuldror och nacke utan att vi är medvetna om det.

Mental avslappning

Mental avslappning innebär att sänka den mentala spänningen. Några djupa andetag är början för att koppla av mentalt. Att sedan bli lugn och kunna skärma av störande ljud i omgivningen. Det mentala spänningen sätter sig i musklerna och muskelspännning sätter sig mentalt. Mentala spänningen kan vara som stress, oro, nervositet, rastlöshet och inre tankar och uppfattningar om sig själv.

IMG_20140622_120147
Avslappningsövningar- en mentalt och fysiskt lätthet.

Muskulär -och mental avslappning är bra redskap i stresshantering och kroppsterapi.

Kategorier BloggEtiketter ,
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close